Anne-Cathrine Riebnitzsky er tilbage med livsbekræftende roman om døden

Anne-Cathrine Riebnitzsky (f. 1974) er uddannet fra Forfatterskolen i 1998 og sprogofficer i russisk i 2003. Hendes debutroman, Den stjålne vej, indbragte hende BogForums Debutantpris, hun fik Boghandlernes Gyldne Laurbær for sin anden roman, Forbandede yngel, og hendes tredje roman Orkansæsonen og stilheden blev badet i stjerner og anmelderros. Riebnitzsky var i 2007 udsendt til Afghanistan, først som soldat og siden som udenrigsministeriets rådgiver; hendes første bog var biografien Kvindernes krig (2010) om hendes arbejde med afghanske kvinder. Forfatterskabet er solgt til udgivelse i flere lande.

Den jødiske smaragdsliber Pierre Levy falder død om med hjertestop, men vender mirakuløst tilbage til livet. Ingenting er som det var, men Pierre genoptager at spille skak med sin barndomsven, den muslimske juveler Youssef, og går i gang med det, som skal blive hans livs mesterværk: slibningen af en usædvanlig stor smaragd.

Pierres fredelige verden i sliberiet står i stærk kontrast til hans datters liv. Zara rejser rundt i verden som kunsthistoriker, og under kortlægningen af gamle hulemarier kidnappes hun i grænseegnen mellem Georgien og Aserbajdsjan, mellem kristendom og islam. 

Stillet overfor dødens nærvær kæmper både Zara og Pierre for at bevare blikket for skønheden i livet.

Smaragdsliberen er en poetisk og livsbekræftende fortælling om tilværelsens skrøbelighed.

 

Fakta om bogen:
Titel: Smaragdsliberen
Forfatter: Anne-Cathrine Riebnitzsky
Omfang: 328 sider
Pris: 299,95 kr.
Udkommer: 10. oktober 2018