Webshops giver adgang til tøj i flere størrelser

Foto : Pexels

Der findes ingen kroppe der er ens. Til trods for dette ufravigelige faktum, som er åbenlyst for enhver, så har det i mange år virket som om, at det ikke er gået op for tøjforretningerne. Gang på gang har man set, at de størrelser, som tøjforretningerne sælger, har været henvendt til bestemte typer af kroppe. Hvis det så blot var sådan, at de forskellige tøjbutikker havde tøj til forskellige typer af kroppe, så var det nemmere at navigere i. I så fald kunne man blot gå over til en anden butik, hvis man ikke kunne passe tøjet i den ene butik. Dette har desværre ikke været tilfældet på markedet i lang tid.

Årsagen er, at butikkerne satser på, hvad de anser som en normativ krop. Antagelsen hos dem er, at de dermed kan ramme den bredeste kundegruppe, da deres produkter vil være rettet mod folk som de er flest. Der er dog mange fejlantagelser i dette perspektiv. Det ene er, at det er tvivlsomt at påstå, at det findes en normativ krop. Man kan få den opfattelse, når man kigger i tøjbutikkernes sortiment, men ikke når man betragter mennesker ude i gadebilledet. Folk kommer her i alle størrelser.

Internettet gør det lettere at finde størrelser

Heldigvis findes der en række forhandlere som sælger tøj til folk, der ikke passer ind i den tvivlsomme idé om en normativ krop. Især er det internettet som gør det nemmere at finde disse produkter, da man før i tiden skulle rejse længere distancer. Hvis man eksempelvis skal finde leggins til store kvinder, så kan man let finde en forhandler til dette på webshops. Det samme gælder, hvis man skal finde T-shirts til store mænd.

Internettet har dermed åbnet markedet op på en anden måde. Man kan undre sig over, at en bestemt størrelse tøj skulle være en specialvare, i betragtning af at folks kroppe er så forskellige. I og med at de fysiske butikker stadig har et smalt sortiment, så er det heldigt at internettet har åbnet markedet op for de produkter, der kan være svære at finde ude i byen.