Dansk journalist på jagt efter sandheden om den hemmelighedsfulde Vera Schalburg

Kirstine Kloster Andersen er uddannet journalist. Hun har i en årrække gravet sig ned i arkiver i England, Tyskland og Danmark for at finde historien om spionen Vera Schalburg. SPURVEN er hendes debut som forfatter.

En tidlig morgen i september 1940 nåede en gummibåd i land på den skotske kyst. I den sad den danske statsborger og nazi-agent Vera Schalburg sammen med to kolleger. Få timer senere var de blevet taget til fange af de britiske myndigheder.

Historien om Vera Schalburg, der var søster til en af Danmarks mest berygtede nazister, C.F. Schalburg, har altid været omgivet af myter og konspirationer. Blev hun omvendt til engelsk agent under krigen? Fortsatte hun sit arbejde under den kolde krig? Eller levede hun et stille liv som husmor under et nyt navn et sted i verden? 

SPURVEN fortæller for første gang den sande historie om Vera Schalburgs helt utrolige livshistorie om fødslen i zartidens Rusland, flugten til Danmark efter revolutionen - og et tumultarisk ungdoms- og voksenliv i Frankrig, Tyskland og England, der bl.a. indbefattede et job som russisk spion, inden hun blev hvervet af tyskerne som sin bror.

Bogen er blevet til gennem mange års research i arkiver i Danmark, Tyskland og England.

Titel: Spurven - Den dramatiske historie om spionen Vera Schalburg
Forfatter: Kirstine Kloster Andersen
Omfang: 300 sider
Pris: 299,95 kr.
Udkommer: 1. november 2018