Merete Pryds Helle modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2018

Foto: Trine Søndergaard

Merete Pryds Helle modtager Otto B. Lindhardt Prisen 2018, når Lindhardt og Ringhof holder efterårsreception i dag.

"Et forlag er sine forfattere, som Otto engang sagde, og denne forfatter har i særlig grad været med til at styrke den skønlitterære profil for Lindhardt og Ringhof. Årets prismodtager høster ikke kun laurbær til sig selv, men også til forlaget. Vi glæder os over hendes sejr og føler faktisk også, at det er vores sejr," sagde Lindhardt og Ringhofs administrerende direktør Lars Boesgaard i sin tale til Merete Pryds Helle.
 
Hendes nye roman "Vi kunne alt" ligger nummer et på samtlige bestsellerlister, og hendes forrige roman ”Folkets skønhed” (2016), som modtog De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris, ligger også nummer et på paperback-listen.  
 
"Merete skriver sine bøger i hånden – men endnu vigtigere; Du skriver dem med hjertet. Du har valgt at skrive de glemte, de tavse og de dødes historie. Husmødrene, som stod i skyggen og ikke havde nogen stemme. Børnene, som ingen hørte eller så, før det var for sent. Det er knugende, det er brutalt, det er enkelt og smukt og fortalt med et imponerende mod. Og det er jo det, litteratur skal: Det skal berøre os – også selv om det ikke altid er rart," sagde Lars Boesgaard.

Prisen er opkaldt efter Lindhardt og Ringhofs grundlægger Otto B. Lindhardt, og den blev indstiftet i 2014. Med prisen følger 50.000 kr., og tidligere har Jørn Riel og Leif Davidsen, Knud Romer, Michael Katz Krefeld og Mich Vraa modtaget den.

Afslutningsvis sagde Lars Boesgaard: "Det her er ikke en bogreception. Det er en bogfest! Det går rigtig, rigtig godt i alle hjørner af forlaget, og vi er kun lige begyndt. Foran os ligger et efterår spækket med spændende titler af en kaliber, så jeg ikke kan huske, at vi har haft et bedre program – nogensinde."