To nye bøger om Fredericia Teater

I dag udkommer to bøger om Fredericia Teater, der som en anden Klodshans har forvandlet sig fra lukningstruet til at blive en kæmpesucces – og de er udgivet af samme forlag.

Fredericia Teater er i dag en gigantsucces med et stort besøgstal på 200.000 på en enkelt sæson, samarbejde med store internationale spillere som Universal/Dreamworks og Disney, flotte anmeldelser, egne produktioner, talentudvikling og interesserede sideblik fra Broadway.

Den imponerende fremgang skyldes ikke mindst teatrets visionære direktør Søren Møller, og ham handler den ene af de to bøger også om. Biografien hedder ‘Hvis man ikke sigter, kan man heller ikke ramme’. Den er skrevet af Christian Have og Mikkel Elbech.

Den anden bog er Helle Broberg NielsensDet er forestillingen der er stjernen’, der fortæller hele historien fra det lille egnsteater til dagens succeshistorie.

Begge bøger er udgivet af et af Danmarks største forlag, People´s Press.

Selvom det tidsmæssige sammenfald i udgivelsen af bøgerne ligner en tanke, så er det helt tilfældigt. Næsten da.

”Det er to meget forskellige bøger, som er startet vidt forskelligt. Den ene er primært en bog om Søren og hans virke og ledelse på teatret, og den anden er en meget æstetisk funderet bog om teatret og dets forestillinger og historie,” fortæller kreativ direktør Jakob Kvist i en mail til Fredericia24.

Han fortsætter: ”Da begge bøger nærmede sig endestationen nogenlunde samtidig, besluttede vi at sende dem ud nogenlunde samtidig og få en enhed ud af det i stedet for at ploppe dem med et par måneders mellemrum.”

Titel: Det er forestillingen der er stjernen. Forfatter: Helle Broberg NielsenSider: 200Forlag: People's Press

 

Titel: Hvis man ikke sigter, kan man heller ikke ramme. Forfatter: Christian Have & Mikkel ElbechSider: 220Forlag: People's Press