Dansk selvudgiver – på engelsk! Det er de færreste forfattere, der begynder at skrive på andet end deres modersmål. Det er endnu færre, der gør det til et hit.
Claus Holm, som har udgivet to bøger på dansk (science fiction romanen Uplink og kortromansamlingen De, der vogter) vidste fra starten at hans publikum ikke kun skulle være danskere. ”Jeg vidste, hvor mange der læste de genrer jeg skrev i, her i Danmark – og hvor mange, der læste det internationalt. Det var et nemt valg,” siger han.
Claus Holms stil er inspireret af forfattere som Stephen King og science fiction forfatteren Fredrick Browns sorte noveller, den gamle Twilight Zone tv-serie, og den nyere Netflix-serie Black Mirror – nemlig historier om almindelige mennesker i ualmindelige situationer, og om hvordan teknologi kan forandre verden, men ikke menneskets inderste sjæl. Hans historier er ofte dystre, men krydret med humor og et budskab om, at selvom der er mange mennesker der er onde, så er der endnu flere, der er gode og håbefulde.
Sideløbende med hans andre bøger udgiver han også serien Tempus Investigations – en tv-serie i bogform, som han selv udtrykker det, og som han er den første forfatter, der har skabt. Tempus Investigations bevæger sig i genrer som tv-serierne Strengt Fortroligt/The X-Files, Buffy og Supernatural, og er skrevet på en måde, så man netop føler, at man sidder og streamer en sæson af en serie. Serien handler om Jim Corrigan, en politimand, som blev skudt i 1933, og som efter sin død vågnede op igen – som udødelig. Nu bor han i San Francisco, hvor han hjælper folk med overnaturlige problemer, og hjælper politiet med at løse de sager, der har overnaturligt islæt. Sammen med sin assistent Mercedes, og senere flere andre, kommer han ud for eventyr både spændende, uhyggelige og overraskende morsomme. Bøgerne findes både som ebøger og trykte bøger – og bind 1 endda som lydbog!
”Jeg ville gerne skrive noget, som kunne læses af alle de mennesker, der er fans af de samme ting som jeg,” siger Claus Holm. ”Jeg ville lege med formen og skrive en bog, der var nem at læse, med meget dialog og ikke så meget verdensbeskrivelse, så det føltes som at se det som en TV serie. Selvfølgelig ville det være fantastisk, hvis Hollywood en dag opdagede bøgerne og ville filmatisere dem – men i virkeligheden er de så filmiske allerede, at det næsten ville være spildt arbejde.”
Claus Holms bøger er af amerikanske anmeldere blevet rost for deres sprogtone, som rammer meget plet i det talesprog, der tales i USA i dag. Samtidigt er de forholdsvis nemme for en dansker at læse, selvom man ikke er så stærk i engelsk.
Læs mere om Claus Holm på hans hjemmeside www.clausholm.net , hvor der også er gratis noveller og smagsprøver på bøgerne. Køb bøgerne på www.amazon.com