Sensualitet og sorg i ny kortroman

Libe R (f. 1988) er velbevandret i den litterære verden og mestrer at skrive i de fleste genrer. Hun er en ambitiøs og eksperimenterende forfatter, der er autodidakt udi sprogets underfundige verden. Når Libe ikke skriver eller læser, redigerer og korrekturlæser hun som forlagsredaktør for flere forskellige forlag. Dette år har Libe modtaget kunststøtte af Statens kunstfond.

Når man mister en af sine kære med et slag, kan det føles, som om man mister sig selv. Forfatter Libe R. gik igennem en sorgproces med trykblyant og blok i hånden. At stå på det kreative fundament førte hende vidt omkring litterært og nu tæt på en ny bogudgivelse. Libe har skrevet et slående værk om sorg og sensualitet, som udkommer ved Forlaget Nelumbo d. 26. november.

Hvordan overkommer man tabet af en elsket? Ved juletid mistede Libe R. en af sine nærmeste og har bearbejdet sorgen i stort set alle tekster, hun har skrevet siden. Hun skrev først autofiktive tekster med lidt distance mellem virkelighed og værk. Det drev hende ud, hvor hun ikke kunne bunde. I stedet trådte hun ind i fiktionens frirum og bedrev værket Tørst/Trøst. En kortroman med afsæt i kærlighed og tragedie – mennesker slynges mod hinanden efter trøst og med tørst.

Modgang, medgang, fremgang

”Der er sket ufatteligt meget det sidste års tid. Jeg er blevet slynget rundt; medgang har affødt modgang og vice versa,” fortæller Libe R, der oveni sorgen mistede sit arbejde og blev sygemeldt med stress fra jobbet som forlagsredaktør: ”Det er selvsagt, at sorgen kastede mig slugt ud i krise, og når man er i krise, kan man enten afvikle eller udvikle. Jeg har gjort begge dele, og jeg har skrevet så meget materiale i den dynamiske proces. Først skrev jeg det nødvendige, så skrev jeg af nød, og noget er lagt på lager, mens andet skal følges ud i verden,” fortæller Libe R.  

Nyt forfatteralias, nyt forlag

”En del af min sorgproces har været gentagende at erfare; at jeg står selv, at jeg går selv. Og hver gang jeg har erfaret det, er der trådt mennesker og muligheder ind i mit liv,” siger Libe og forklarer, hvordan godt og skidt har været diametralt vekselvirkende. ”Mit nye pseudonym er ligesom værket en del af min kunstneriske afsøgning. For mig er det vigtigt at eksperimentere sprogligt, skriveteknisk og PR-mæssigt, og det kan jeg gennem Libe R og dialog med forlægger Rikke Ella Andrup. Det samspil var tiltrængt, og det er jeg taknemlig for,” fortæller Libe R.

Hvordan overkommer man tabet af en elsket?Sorg og sensualitet fletter karakterer elegant sammen i en hjerteskærende historie, hvor noget afvikles, for at andet kan udvikles.TØRST / TRØST er en kortroman med afsæt i kærlighed og tragedie – mennesker slynges mod hinanden efter trøst og med tørst.