Thomas Stordal: "Jeg bruger mine elever som inspiration"

Thomas Stordal bruger sine elever som inspiration, når han skal skrive sin fantasyromaner.

Forfatteren Thomas Stordal er lige nu aktuel med sin fantasyroman Sjælesøgerne som er første bind i fantasyserien om Sagatanerbrevene.

Skiftet fra børnebøger

Thomas har tidligere udgivet børnebøger, men har nu valgt at gå lidt op i aldersgruppen og skifte genre. 

"Jeg synes på en måde, det er nemmere at skrive til større børn, fordi man kan tillade sig mere. Mine bøger er indimellem blodige, men det er de vant til fra deres computerspil. Omvendt er der ikke noget seksuelt med i mine fantasybøger, så derfor tror jeg målgruppen 12+ er meget passende," siger Thomas om skiftet. 

Inspiration fra lærelivet

Thomas arbejder til dagligt som folkeskolelære, og han ligger ikke skjul på, at han bliver inspireret i sin hverdag:

"Jeg fik ideen på baggrund af mit job, som lærer, hvor jeg jo har mødt mange børn med mange personligheder. Hovedpersonen, Marc, er fx sat sammen af tre forskellige personer. Og så har fantasy altid fascineret mig. Jeg synes, det er spændende at skabe sin egen verden fra bunden," fortæller Thomas.

Han trækker dog ikke kun på erfaring fra arbejdet som skolelære, men også på hans baggrund som middelalderakæolog. 

"jeg bruger ligeså meget min baggrund som middelalderarkæolog. Dels pga. research, hvor mit fantasyunivers helt klassisk oftest er et middelalderunivers," fortæller han. 

Sjælesøgerne er det der kaldes portal-fantasy, hvor portalens verden er der, hvor magien foregår. I sjælesøgerne er den magiske verden sat i en middelalderby, som er tilsat en viktoriansk og industrialiseret 1800-tals stil.

Møder opbakning blandt elever

Thomas oplever stor opbakning både fra sin 13-årige søn, der synes det er cool at have en far der er forfatter, men også fra eleverne han underviser er der opbakning. 

"Skoleeleverne synes, det er vildt sejt, at deres lærer er forfatter," fortæller Thomas og tilføjer: "Jeg håber også mange af dem vil læse den."

Thomas har sørget for at bogen er med i skolens tombola lørdag i forbindelse med, at der bliver holdt Åben Skole. 

Bogen kan købes her https://www.saxo.com/dk/sjaelesoegerne_thomas-stordal_hardback_9788793796188