En forsikring er vigtig, når uheldet er ude

Foto: Pexels

Statistisk set ser man desværre alt for mange borgere i Danmark, som ikke har tænkt over forsikringer. Andelen af borgere uden forsikring, eller med utilstrækkelige forsikringer i forhold til deres behov, er stadig for lavt. Især når man medtænker, at forsikring er noget, som alle borgere burde anskaffe sig. Når først uheldet er ude, er det for sent, så det gælder om at forsikre sig i tide.

Det kan skyldes, at mange danskere ikke kan overskue det. De tænker dernæst, at de vil gøre det i morgen, hvorefter de aldrig får det gjort. Det kan være uoverskueligt at skulle kigge på forsikringer for første gang, men det er endnu mere uoverskueligt at stå i et uheld, hvor man ikke er forsikret. I det tilfælde er konsekvenserne endnu større, og man vil ikke have sparet sig selv for noget besvær.

Erhvervelse af forsikring er en vigtig forudsætning

Et godt eksempel kan være en ansvarsforsikring. Man kan godt have en tendens til at tænke, at så længe man ikke ødelægger sine egne ting, så kan man undgå en forsikring. Og hvis noget går i stykker, så kan man spare op til noget nyt. Hvis man derimod ved et uheld kører ind i naboens bil, så er man i problemer uden en ansvarsforsikring. Endnu værre er det, hvis man kommer til at lave en personskade på andre, for så kan det blive uoverskueligt dyrt med den efterfølgende proces.

Tilbage står det faktum, at man ikke sparer sig selv for besvær ved at udsætte køb af forsikring. Tværtimod, så kan man hurtigt komme til at fortryde. En forsikring er noget, som man helst ikke skal tænke over i hverdagen, men som skal være et sikkerhedsnet hvis nu at uheldet er ude. Mange produkter køber man for at bruge dem. Man kan måske egentlig sige, at man køber en forsikring for ikke at bruge den. Dette er også en omvendt logik som medfører, at mange kan have svært ved at komme i gang med at kigge på forsikringer.

Det kan også skyldes priserne. Mange danskere kigger på, hvor de kan spare. Dette er fornuftigt nok, men en forsikring behøver ikke at være dyr. Billig forsikring er noget som der hurtigt kan findes, hvis man undersøger markedet en smule. Her vil man opdage, at erhvervelse af en forsikring slet ikke behøver at være så dyrt, som først frygtet.