Færgemanden: Velskrevet men uforløst krimidebut

Færgemanden er udgivet af Forlaget DreamLitt

Karen Inge Nielsen har tidligere skrevet fantasyromaner, men nu står hun klar med sin første krimi. Selvom den indeholder lovende takter, så forløses potentialet ikke helt.

Velskrevet krimi af den brutale slags. Der mangler dog arbejde med bogens karakterer.

Hvis man er til de barske krimiforfattere, som f.eks. Chris Carter, så er der godt nyt. Karen Inge Nielsen har med sin krimidebut lagt stilen op ad den populære bestsellerforfatters barske bøger. Hvor Carter har en fortid som kriminalpsykolog, så er Karen Inge Nielsens fokus på det retsmedicinske, hvor vi i løbet af bogen kommer helt tæt på de lig, der undersøges. Og det er ikke for sarte sjæle.

Plottet er der sådan set ikke noget i vejen med. Det kører lige ud af landevejen uden nogle synderlige dikkedarer. En tidlig morgen findes et lig på i Tyskland, og det viser sig at være en savnet dansk statsborger. Efterforskeren Mads, der egentlig var på vej til England til sin nevøs fødselsdag bliver i stedet sendt til Kiel, hvor obduktionen har fundet sted. Forbrydelsen rækker ind over den danske grænse og dermed er linjen lagt for et samarbejde på tværs af grænser

Bogens klart stærkeste side er forfatterens flow. Det er en bog, der læser sig selv. Også når bogens barske scener udspiller sig.

Der er dog ingen tvivl om, at Karen Inge Nielsen stadig kan bygge på sit forfatterskab. Man kommer ikke ind under huden på efterforskeren Mads, ligesom gernningsmanden fremstår hul og ensidig. Det bliver en masse vold og tortur uden forklaring og det er synd. Var Færgemanden bundet op på sine karakterer, så havde det pyntet gevaldigt på bogens endelige fremtoning, men i stedet bliver Færgemanden en krimi, der lever og dør med sine torturerede ofre.

Grundlæggende er bogen underholdende. Bogen mangler krimiteknisk snilde i forhold til at lægge clues ud i løbet af bogen, så læseren kan gætte med på, hvem der udfører de bestialske mord.

For fans af den blodige krimi, vil den uden tvivl skabe begejstring. Man skal dog ikke forvente dybe karakterer eller nogle forklaringer på motiverne i bogen. Mon ikke der kommer en toer, så Karen Inge Nielsen kan bygge mere på sin karakterer. Det ville klæde universet og forfatteren.

Færgemanden er udkommet på Forlaget DreamLitt og kan købes i alle boghandler.