Galt eller genialt? Vi er alle forbundet via kvantefysikken

Kvantefysikken er grobund for Henning R. Jensens bog 'Derfor skaber du dit eget liv.'

I Henning R. Jensens nye bog 'Kvantelivet' prøver forfatteren at overbevise os om, at vi er skabere af vores eget liv fordi følelser og tanker udsender energi. Den energi påvirker os selv og vores omgivelser. Beviset, mener forfatteren, skal findes i kvantefysikken.

Selvom det kun bliver til tre flueben, så er bogen anbefalelsesværdig på grund af bogen præmis.

Kan du tænke dig til sundhed? Det lyder for godt til at være sandt, men det er faktisk et af de budskaber, som Henning R. Jensen arbejder med i sin nye bog 'Derfor skaber du dit eger liv' med undertitlen -med baggrund i kvantefysikken.

Med udgangspunkt i mange forskellige teorier, opridser forfatteren de argumenter, han mener, ligger til grund for præmissen: Nemlig at vi alle er forbundet via kvantefysikken, og vi som mennesker skal opfatte os selv som energi. Hver eneste gang vi tænker og føler, sender vi energi ud fra kroppen. Den energi påvirker rummet omkring os, og kan opfanges af vores egen krop eller af andre. Nogle energier er sundere end andre, og derfor opfordres vi i bogen til at tænke bestemte tanker. Tanker der faktisk både kan helbrede og påvirke andre positivt.

KØB BOGEN HER

Det lyder som hokus-pokus og alt for overnaturligt og frelst for de fleste. Det er det måske også, men Henning R. Jensen forsøger, så vidt det er muligt, at forankre sine argumenter i videnskaben. Det gør han med eksempler og ligninger fra bl.a. Einstein. Flere gange lykkes han rent faktisk med at skabe forundring og nysgerrighed, men lidt for ofte bærer bogen præg af et manglende fokus på, hvad det reelt er forfatteren vil med bogen.

For er 'Derfor skaber du dit eget liv' en selvhjælpsbog? Er det en spirituel bog eller er det videnskab? Det er helt umuligt at svare på, for det hele blandes sammen i en skøn pærevælling, der lidt for ofte slutter, der hvor det bliver rigtig interessant. Det er en skam.

Bogen kan købes ved alle boghandlere.

Stram op

Efter endt læsning sad denne anmelder med en fornemmelse af, at Henning R. Jensen har fat i noget interessant. Noget der måske kan være med til at ændre mange menneskers opfattelse af, hvem og hvad de er. Har man en sjæl? Findes der evigt liv? Kan vi mærke hinanden over distance og hvad er empati? For Henning R. Jensen forklares det hele via energi og kvantefysisk og hans endelige konklusion er overraskende nok, at der må være mere end bare den fysiske verden og videnskab. Dermed dykker han lige ned i tidens trend, hvor spiritualitet bliver en større og større del af vores hverdag.

Desværre er Henning R. Jensen ikke den store skribent. Det er en skam, at bogen ikke har været igennem et forlags kyndige redigering. En opstrammet bog med et klokkeklart fokus kunne sagtens finde trenden i det nuværende bogmarked, men desværre ender 'Derfor skaber du dit eget liv' som en interessant men lidt uforløst bog. Der bør være potentiale til mere.

DU KAN KØBE BOGEN HER

Artiklen indeholder affiliatelinks