Kendte forlag giver gratis bøger til karantæneramte danskere

Tag en gratis bog. Foto: Shutterstock

To forlag er gået sammen og deler gratis bøger ud til alle, der arbejder hjemmefra, er i karantæne eller bare vil underholdes af en god læseoplevelse.

SE DE GRATIS BØGER HER - SÅDAN LÆSER DU EN EBOG

Bibliotekerne lukker

Biblioteker landet over lukker ned som konsekvens af statsministerens pressemeddelelse i går aftes. Det har fået forlagene Tellerup og Superlux til at dele bøger ud til de danskere, der nu sidder fanget i deres eget hjem. Bag initiativet står direktør for Tellerup, Harald Tellerup, og forlagsassistent ved Superlux, Kathrine Frich Lindstrøm.

”Mange er blevet sendt hjem og med en hel familie hjemme er læsehygge et godt alternativ til Netflix,” siger Kathrine, der er forlagskoordinator for Superlux.

Ture til de lokale biblioteker er dog udelukket, og det gav de to forlag idéen til at give gratis e-bøger ud på deres hjemmesider.

Tellerup giver bestseller væk

Hos Tellerup har man valgt at give flere bestsellere væk. Bl.a. Dennis Jürgensens 'Løbende Tjener', der har fået mange roser med på vejen. Selvom det er en af forlagets bedst sælgende bøger, så er direktør Harald Tellerup alligvel glad for at kunne forære bogen væk. 

"Der vil være behov for mange timers underholdning, når hele familien er karantæneramt. Vi vil selvfølgelig helst have, at der bliver læst mange bøger, så må vi også byde ind, når bibliotekerne holder lukket," fortæller direktøren, der udover bogen til de voksne og har valgt at give en del bøger væk til de unge og de alleryngste. Se her hvilke bøger, du kan downloade gratis. 

Under Overfladen kan bl.a. læses gratis. 

Virus-forfatter var med på idéen

En af de bøger, du nu har muligheden for at læse helt gratis er Claus Lohmans 'Under Overfladen'. Krimien handler blandt andet om et virusudbrud og virologen Martins kapløb mod tiden for at inddæmme udbruddet.

”Det er ironisk, at min bog passer så godt på tiden. Jeg skulle have udgivet en to’er i serien på Krimimessen, men det hele er udskudt på grund af Coronavirussen, så da Kathrine foreslog, vi gjorde 'Under overfladen' gratis tilgængelig, kunne jeg kun sige ja,” siger Claus Lohman.

Forfatterens to’er udkommer stadig den 28. marts, men både standen på krimimessen, tiden på scenen og releasefesten er blevet aflyst på grund af Coronavirussen.

”Jeg kan ikke andet end at trække på skulderne. Jeg har altid tænkt, at mennesker er sårbare, og i mine bøger har jeg netop prøvet at vise, at vores høje befolkningstal og rejseaktivitet gør os ekstra sårbare overfor pandemier,” slutter Claus.

Noget for enhver læser

Det er dog ikke kun krimier der ligger til frit download på hjemmesiden, der er noget for enhver.

Forlaget Tellerup har blandt andet delt første bind 'Leoniderne' i fantasyserien Spektrum, der er til læsere i alderen 12-16 år.

Bogen handler om den 15-årige Emilie, der tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse.

Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting. Men hun er i tvivl om, om det hele bare er indbildning.